top of page
Image by Naman Sood

Mahashivarathri 

8 maart 2024

We nodigen jullie uit voor de Grote Nacht van Shiva!

Op vrijdag 8 maart 2024 stellen we onze deuren open om samen deze krachtige avond/nacht te vieren.

We zingen bhajans, kirtan en mantra's voor Shiva, houden rituelen (abishekams) voor de Shiva Lingams en mediteren om onze focus volledig van het wereldse naar het Goddelijke te verleggen.

Een uitzonderlijke nacht die maar één keer per jaar voorkomt. Welkom vanaf 20u voor de hele nacht of een deel. We eindigen om 6u (op 9 maart).

Inschrijven is nodig. Vrije bijdrage is gewenst!

Mahashivarathri 2024.jpg

Voordelen van Mahashivarathri!

“Blijf altijd wakker tijdens de nacht van Mahashivaratri. Het is niet mogelijk om je uit te leggen hoeveel goeds dit je brengt voor je spirituele leven. Met de tijd zal je de eindeloze energie die Heer Shiva is, begrijpen.”


“Alles in de creatie is doordrongen van Heer Shiva die natuurlijke liefde is, de hoogste waarheid en de onvergelijkbare realiteit.”


“Meditatie en spirituele sadhana’s zijn excellent tijdens deze nacht omdat de oneindige energie van paramatma de aarde met heel grote kracht omringt tijdens deze periode. …
Tijdens deze periode geeft de Goddelijkheid ons een prachtige kans om deze krachtige genade in ons op te nemen.”

“Shiva’s energie bestaat uit absolute liefde en mededogen. Shiva is de universele vader die alles ziet en kent en bestaat in alles wat leeft. Dat betekent dat Hij ook in jou is. Wanneer we hem aanroepen uit het diepste van ons hart, dan zal Hij zich sterk manifesteren binnenin ons.”

 

“Hoe kan je de kennis van het Absolute bereiken tenzij de Heer zelf zich manifesteert en ze aan jou geeft? Het is Hij alleen die de perfecte kennis bezit. Hij kent de hoogste wijsheid die de wereldse en mentale kennis overstijgt. Wie anders kan deze dingen weten? Dat is de reden waarom Hij in de vorm van een leraar komt en de weg naar de bevrijding openbaart.”

“De Shivalingam is een symbool van God. De Lingam zelf is God niet. De Lingam is het symbool van dat wat geen naam of vorm heeft. Dit is de echte filosofie die erachter zit. Er is een vorm nodig opdat mensen het Goddelijke zouden begrijpen en realiseren. Deze vorm is de Shivalingam.”


“De lingam is Shiva. Shiva is atma – de universele energie waarvan je deel uitmaakt. Dit is het wat je wilt realiseren. Zelfrealisatie is het uiteindelijke doel.”


“Wat betekent Shiva? Shiva betekent lingam. Wat betekent lingam? Je lichaam bestaat uit vele cellen. Wat is de vorm van een cel? Een cel heeft de vorm van een lingam. In vroegere tijden ontdekten wijzen dat cellen in het lichaam gevormd en vernietigd worden. De cellen hebben de vorm van de lingam. De lingam is Shiva. Shiva is de cellen en de cellen ben jij!”

“Door de geboorte van de lingams is er regeneratie in de wereld.”

“Gods genade manifesteert zich door deze lingams om de mensen alles te geven wat ze verlangen.”

“De goddelijke kracht van de lingam zal zeker en vast onze levensstijl veranderen en ons helpen om God te bereiken.”

“Door de lingam te vereren krijg je een geweldige kans om een hoger niveau van spiritualiteit te bereiken, zelfs zelfrealisatie in dit leven.”

Voordelen van Shiva Lingam

Voordelen van chanten van Om Namah Shivaya

Onze spirituele leraar gaf vele lezingen over het vieren van de heilige nacht van
Mahashivaratri. Hij gaf de aanbeveling om heel de nacht wakker te blijven, te vasten en om de mantra Om Namah Shivaya te chanten, wat “Ik buig voor Shiva” betekent. Shiva is de naam voor het innerlijke Zelf dat in alles bestaat.

Hieronder verschillende uitspraken!

“Voor meditatie moeten we alles aan de kant zetten, in meditatie gaan zitten en de mantra Om Namah Shivaya chanten… het lichaam zou relaxed en vrij moeten zijn. Alles ligt enkel in onze handen.”

“Tijdens de nacht van Shivaratri is het de gewoonte om Om Namah Shivaya te chanten, naar rituelen zoals abishekam te kijken en gedurende een lange tijd devotionele liederen te zingen.Deze activiteiten helpen ons om een meditatieve staat te bereiken. Dergelijke sadhana’s, samen met Shiva’s grote genade, stellen ons in staat om dichter bij onze ware aard te komen.”

 

“Je zou vertrouwen moeten hebben in de mantra “Om Namah Shivaya” omdat de mantra God is.”

 

“Jullie moeten begrijpen dat jullie een heel belangrijke mantra is gegeven. Deze mantra is Om Namah Shivaya. Hoeveel onder jullie kennen deze mantra? Je zou deze mantra ten minste 5, 7 of 9 keer moeten chanten voor je gaat slapen. Jullie zijn allemaal naar hier gekomen en hebben het geluk om deze mantra Om Namah Shivaya te ontvangen. Niet iedereen krijgt de gelegenheid om deze mantra te horen terwijl hij gechant wordt op Shivaratri en daarom zijn jullie echt gezegend.”

 

“Om de panchakshara (met vijf lettergrepen) mantra ‘Om Namah Shivaya’ te chanten, ga je zitten, sluit je je ogen en probeer je je geest te concentreren door hem éénpuntig te maken.Probeer je lichaam, geest en gedachten stil te houden. Ga verder met de Om Namah Shivaya mantra zonder te stoppen. Chant Om Namah Shivaya als je inademt en chant ook Om Namah Shivaya in je geest als je uitademt. De mantra zou heel traag moeten gezegd worden. Met deze oefening adem je ook de energie van Om Namah Shivaya in en uit omdat deze de lucht doordringt. Dit is de manier waarop men in de oude tijd intens spirituele sadhana beoefende.Dit staat ook bekend als meditatie met mantra.”

“Deze mantra (Om Namah Shivaya) bevrijdt ons van angst en negatieve invloeden.”

bottom of page