top of page

PUJA

IMG-20210603-WA0015_edited.jpg

We zijn vele keren naar India gereisd waar we in de Sri Premananda Ashram de oeroude rituelen (abishekam of puja) mochten aanleren die ook gebeuren in de tempels in India.

Aangezien deze rituelen uit India komen zijn de rituelen hindoeïstisch maar deze rituelen tonen het volledige pad van dharma die we op deze aarde mogen ondergaan. Er wordt bijvoorbeeld melk gebruikt, wat symbolisch staat voor zuiverheid. Het laatste ingrediënt is rozenwater, wat verlichting voorstelt. Er wordt ook een kokosnoot gekapt, die het harde ego voorstelt die na het breken de mooie zuivere, witte zachtheid toont.

 

Je kan het ook zien als een ritueel waar alle elementen aanbeden worden waardoor onze ziel gezuiverd wordt. Het is een ritueel dat je dicht bij jezelf brengt, jouw trillingsniveau verhoogt en je open maakt voor het grotere geheel.

 

Voor het ritueel zingen we ook enkele Sanskriet liederen (bhajan of kirtan) waar we reeds onze zorgen naast ons kunnen leggen en zo in verbinding met ons hart kunnen gaan. Bovendien worden de Lingams die we gekregen hebben van onze leraar, steeds even op ieders hoofd gelegd om de volledige zegening te mogen ontvangen, een ware zegening voor jouw atma (ziel).

 

Eenvoudig aanwezig zijn bij deze rituelen kan veel innerlijk duidelijk maken en oplossen. Een persoonlijke intentie kan ook steeds geplaatst worden aan het begin.

 

Ben je benieuwd naar wat dit voor jou kan betekenen? Kom gewoon eens langs!

 

In totaal zijn we ongeveer 1.5 à 2u bezig en kan je achteraf gezellig een theetje drinken en wat gezegend voedsel eten.

Kali ceremonie (uitgebreide Abishekam) met bhajans: 1x/maand om 20u.

Zie kalender voor de exacte data.

Inschrijven is aangeraden!

We vragen voor deze avonden een donatie in plaats van een vast bedrag: we zijn het centrum 20 jaar geleden begonnen waar alle programma's gratis waren (puja, abishekam en kirtan). We wouden op een gegeven moment een vaste prijs gaan vragen. Dit mede omdat we nu een zelfstandig statuut hebben. Toch voelde dat niet goed aan dus stappen we daar van af en houden het bij een donatie. We hopen dat mensen zich bewust zijn van het vele werk, de voorbereidingen, energieverbruik, hygiëne, onderhoud van gebouw, etc.

Systemisch valt dit onder de wetmatigheid: "geven en nemen". Zo stroomt de energie verder.  Als je alleen ontvangt kan je met de ontvangen energie verder niks aanvangen. Heb je het financieel moeilijk mag dit ook gereduceerd worden gezien je budget. Wij verbinden graag mensen met de nodige energie die we graag in evenwicht houden. Dit geldt niet alleen voor ons centrum maar ook voor de vele andere centra.

Van harte welkom Johan en Lieve

Kali

Kali staat symbool voor het tijdloze, maakt gedachten stil, raakt jouw hart raakt en ontroert. Ze is de moeder vol mededogen voor iedereen die zich tot haar richt.

20201023_215101.jpg

Lingam

Lingams zijn een symbool voor Shiva, brengen je in een hogere trilling en zijn een grote zegening voor de ziel. Bij elke zegening wordt het licht in jou aangewakkerd.

IMG_6763_edited_edited_edited.jpg
bottom of page