KIRTAN ZANGCIRKEL

kirtan samenzang.jpg

 

We zijn gepassioneerd door het zingen van kirtan, bhajans en mantra’s!

 

De meeste liederen die we zingen zijn in het Sanskriet, een hele oude taal die hoge trillingen bevat en een reinigende en positieve invloed op onze chakra’s hebben.

 

Je merkt ook het verschil tussen het zingen van popsongs en Sanskriet liederen. Bij de eerste ga je in de emoties, bij het laatste ga je in je hart, vergeet je even jouw problemen en vervul je helemaal met liefde! Samenzang is wetenschappelijk bewezen te helpen tegen stress. Kirtan zingen is dan ook een vorm van mediteren, ideaal dus als je graag wilt mediteren maar moeite hebt om stil te zitten!

 

We zingen eenvoudige liederen en de tekst is aanwezig, er is absoluut geen zangervaring nodig, enkel een gezonde goesting is aangeraden. :) Heb je een instrument (gitaar, fluit, viool…)? Breng deze gerust mee.

 

We combineren de kirtan met de Lingam puja. Je bent van harte welkom om mee te doen en om deze ontspannende avonden mee te maken.

Zie kalender voor de exacte data.

Hieronder vind je enkele livestreams die we uitgezonden hebben tijdens coronatijden, alsook de Om Shanti Om kirtan die we zelf geschreven hebben en met verschillende muzikanten hebben uitgewerkt.